Initiatiecursus haptics bij mobiliteit


Op zaterdagnamiddag 18 november organiseert vzw Anna Timmerman een sessie Haptics bij mobiliteit in het VOP te Gent.

Hoe begeleid je mensen met een (auditief-)visuele beperking in allerlei situaties? Hoe beschrijf je de omgeving voor die mensen? Hoe gebruik je Haptics bij allerlei activiteiten? Wat zijn Haptics of bodily signs en wat is de meerwaarde?

Een man doet haptics op de schouder van een vrouw

Peter Vanhoutte , zelf doofblind, en zijn tolkbegeleider, Koen Amerlynck, leren technieken aan die door de deelnemers kunnen worden ingeoefend.

Wat is Haptic signs?

Een nieuwe manier van communiceren met mensen die doofblind, slechtziend of blind zijn. Met deze tekens op het lichaam kan je beschrijven wat er gebeurt, hoe iemand reageert of wat er te zien is. Ook kan je korte boodschappen doorgeven, bv. mensen staan aan te schuiven, het is tijd, je moet luider praten,…
Zo kan de doofblinde persoon de situatie beter inschatten en voelt zich meer betrokken.

Voor wie is deze initiatie bedoeld?

De sessie kan interessant zijn voor iedereen die te maken heeft met personen met een (auditief-)visuele beperking en voor de personen met de beperking zelf. Personen met een beperking brengen best hun eigen (tolk-)begeleider mee.

Deze sessie is ookeen aanrader voor studenten en docenten uit de sociale richting; ergotherapie, orthopedagogie, kinésitherapie, logopedie, verpleegkunde, maatschappelijk werk, tolk voor doven,…

Praktisch

  • Zaterdag 18 november 2017 van 14 u tot 17 uur
  • In de lokalen van Licht en Liefde Oost-Vlaanderen, Kortrijksesteenweg 304 9000 Gent (op 5 min. van het St-Pietersstation)
  • 15 euro per persoon. Een syllabus, koffie of thee zijn inbegrepen
  • De sessie gaat door vanaf minimum 14 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 26.

Hoe inschrijven?

  • Schrijf je voor 11 november 2017 in per e-mail naar info@annatimmerman.be
  • Storten op rekeningnummer: IBAN BE08 4700 5040 0113. Met mededeling: hap en mob.