Initiatiecursus haptics bij mobiliteit en beschrijving


Op 17 november en 15 december organiseert vzw Anna Timmerman een tweedelige cursus Haptics bij mobiliteit in het VOP te Gent.

Hoe begeleid je mensen met een (auditief-)visuele beperking in allerlei situaties? Hoe beschrijf je de omgeving voor die mensen? Hoe gebruik je Haptics bij allerlei activiteiten? Wat zijn Haptics of bodily signs en wat is de meerwaarde?

Een man doet haptics op de schouder van een vrouw

Tijdens de tweedelige cursus leer je hoe je Haptic signs gebruikt bij het begeleiden van Doofblinden en hoe je de omgeving beschrijft.

Wat is Haptic signs?

Een nieuwe manier van communiceren met mensen die doofblind, slechtziend of blind zijn. Met deze tekens op het lichaam kan je beschrijven wat er gebeurt, hoe iemand reageert of wat er te zien is. Ook kan je korte boodschappen doorgeven, bv. mensen staan aan te schuiven, het is tijd, je moet luider praten,…
Zo kan de doofblinde persoon de situatie beter inschatten en voelt zich meer betrokken.

Voor wie is deze initiatie bedoeld?

De sessie kan interessant zijn voor iedereen die te maken heeft met personen met een (auditief-)visuele beperking en voor de personen met de beperking zelf. Personen met een beperking brengen best hun eigen (tolk-)begeleider mee.

Deze sessie is ook een aanrader voor studenten en docenten uit de sociale richting; ergotherapie, orthopedagogie, kinésitherapie, logopedie, verpleegkunde, maatschappelijk werk, tolk voor doven,…

Praktisch

  • Zaterdag 17 november  van 14 tot 17 uur
  • Zaterdag 15 december 2018 van 14 u tot 17 uur
  • In de lokalen van Licht en Liefde Oost-Vlaanderen, Kortrijksesteenweg 304 9000 Gent (op 5 min. van het St-Pietersstation)
  • 30 euro per persoon. Een syllabus, koffie of thee zijn inbegrepen
  • De sessie gaat door vanaf minimum 14 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 26.

Hoe inschrijven?

  • Schrijf je voor 7 november 2018 in per e-mail naar info@annatimmerman.be
  • Storten op rekeningnummer: IBAN BE08 4700 5040 0113. Met mededeling: hap en mob 2018.