Werken met en vinden van vrijwilligers

Op 29 april ll organiseerde Anna Timmerman vzw een familiedag. In de voormiddag stonden twee sprekers op het programma.

Een vrijwilliger helpt een doofblinde met schrijven De eerste was Els Demeulenaere van SOS vrijwilligers. SOS vrijwilligers is een dienst binnen de KVG-groep waarbij je je vrijwilliger(s) voordelig kan laten verzekeren. Het geeft een geruststellend gevoel voor de vrijwilliger maar ook voor jou als je vrijwilliger verzekerd is. Als er iets gebeurt wil je niet dat de vrijwilliger opdraait voor de kosten en ook wil je niet zelf de schade betalen die de vrijwilliger per ongeluk aan derden veroorzaakt.

Els legde uit hoe je kan aansluiten bij SOS vrijwilligers, hoeveel dit kost, hoe je de onkosten van de vrijwilliger kan vergoeden en wat de wet zegt over vrijwilligerswerk.

Heb je een PVB en werk je met vrijwilligers en je wil hen verzekeren en hen correct vergoeden? In de brochure SOS vrijwilligers PVB vind je alle informatie terug.

Heb je een BOB en je wil je vrijwilliger voordelig verzekeren? In de brochure SOS vrijwilligers BOB vind je alle informatie terug.

Els gaf ook uitleg over een nieuwe dienst van KVG: de buddywerking. Heb je zelf geen vrijwilliger en zoek je iemand om regelmatig een fiets- of wandeltochtje te doen, een uitstapje te maken, een museum te bezoeken, te gaan fitnessen, een optreden bij te wonen? Misschien vind je via de buddywerking van KVG iemand die hetzelfde wil doen en dit met je wil delen. Alle info over de buddywerking vind je op de site www.kvgbuddy.be of in het artikel ‘KVG start met een buddywerking‘.

Verslag: Peter Vanhoutte