Film ‘Marie Heurtin’ op Disability Film Festival 2016

Voor de 6de keer op rij organiseren  KU Leuven en de Provincie Vlaams-Brabant het Disability Filmfestival in Leuven. Van maandag 7 maart tot en met vrijdag 11 maart kan je elke avond gratis een film gaan bekijken.  

Marie en Zuster Marguerite
Marie Heurtin (links) en Zuster Marguerite

Op 10 maart kan je deelnemen aan een workshop ‘Kijk op handicap’ en ’s avonds wordt de film Marie Heurtin vertoond. Beiden zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Workshop ‘Kijk op handicap’

We staan in deze workshop stil bij de verschillende perspectieven van waaruit je naar handicap kan kijken en hoe dit in de media aan bod komt. Het wordt geen theoretische uiteenzetting. We vertrekken vanuit concrete beeldfragmenten.

Praktisch

  • Provinciehuis Vlaams-Brabant
  • Van 14u tot 16u
  • Meer informatie en inschrijven: nancy@gripvzw.be

Marie Heurtin

Marie is doof en blind. Haar ouders lopen vast in de opvoeding. Ten einde raad richten ze zich tot het Larnay instituut. Samen met Zuster Marguerite gaat Marie op avontuur door het leven. Aanvankelijk loopt het niet van een leien dakje. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar en ontplooit er zich voor beiden een nieuwe wereld. Marie Heurtin is een verhaal over communicatie, leren, omgaan met elkaar, verbondenheid, . Zuster Marguerite en Marie ontdekken in contact met elkaar wie ze zijn en wat het leven voor hen betekent.

Praktisch

  • Provinciehuis Vlaams-Brabant
  • De vertoning begint om 19 uur. De film duurt 95 minuten
  • Inschrijven en volledig programma: www.disabilityfilmfestival.be

Adres en wegbeschrijving

De workshop en de filmvertoning vinden plaats in het Provinciehuis Vlaams-Brabant:
Provincieplein 1, 3000 Leuven.

Het is vlak bij het station. Als je het station verlaat aan de voorkant kom je op het Martelarenplein. Je neemt dan de 1e straat links: de Tiensevest. Je passeert een tunnel (de Oostertunnel: deze is enkel voor auto’s, je moet dus naast de tunnel wandelen). Na de tunnel wandel je nog enkele honderd meters verder. Na 5 à 10 minuten zie je het Provinciehuis aan je linkerkant. Het is een groot, grijs gebouw met grote ramen aan de straatkant.

Wie met de auto komt kan onder het Provinciehuis parkeren (Let wel: deze parking sluit om 22u30) of in de publieke parking De Bond onder het station van Leuven.