Music for Life-wandeling in Brussel

Op zondag 13 december organiseerde wandelclub Fina’s Voetstap een wandeling ten voordele van Anna Timmerman vzw. Deze wandeling werd georganiseerd voor Music for Life, de jaarlijkse campagne van Studio Brussel voor een goed doel. We wandelden door onze hoofdstad met haar mooie en ook iets minder mooie plekjes. 

Met deze actie zamelde Fina’s Voetstap geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar doofblindheid en een behandeling voor Usher syndroom. Dit syndroom is de meest voorkomende oorzaak van doofblindheid. Tot op heden moeten mensen met het Usher syndroom zich erbij neerleggen dat ze uiteindelijk blind zullen worden.

Groepsfoto tijdens de wandeling
Groepsfoto tijdens de wandeling

Om 11 uur verzamelden we in het station van Brussel-Zuid. Vandaar wandelden we naar het Abattoir (het slachthuis van Anderlecht) waar voor het eerst halt hielden. We kregen een uurtje de tijd om over de markt te lopen of iets te gaan drinken. Door het slechte weer en omdat er al veel dorstige wandelaars waren, kozen de meesten van onze groep ervoor om iets te gaan drinken. Daarna wandelden we verder naar het kanaal Brussel-Charleroi. We wandelden een stuk langs het water, tot aan de sluis van Molenbeek. Luc was onze gids, en vertelde honderduit over de plekjes waar we halt hielden.

We gingen verder noordwaarts, richting de Nieuwe Graanmarkt en de Oude Graanmarkt.  We wandelden door de Sint-Hubertusgalerij. Dit is het beroemde overdekte winkelcentrum van Brussel, dat noord met zuid verbindt. Even later passeerden we een straat waar grappige cartoons hingen. Dit waren cartoons van bekende perscartoonisten, zoals Kamagurka, Marec en Quirit. We passeerden ook een kerstmarkt op het Baksteenplein. Dat zag er heel gezellig uit, maar we zijn niet langs de kraampjes geweest. Op het plein stonden para’s die over onze veiligheid waakten. Na een tijdje kwamen we voorbij een kerk. Daar gingen we even binnen kijken, maar het was heel donker binnen.

Daarna kwamen we voorbij een stukje Zenne dat niet overwelfd was. De Zenne was vroeger een belangrijke vaarweg, maar omdat de rivier zo vervuild was, werd ze in de 19de eeuw overwelfd. We wandelden voorbij de Brusselse schouwburg Tournee Capitale en even later hielden we even halt op het Martelarenplein om de mooie neoclassistische gebouwen te bewonderen. Er stond ook een indrukwekkend monument op het plein: Pro Patria. Dit is een standbeeld van een vrouw met een crypte, die gebeeldhouwd werd door de hofbeeldhouwer van koning Leopold I. Aan het einde van de wandeling ging een deel van de groep iets eten in een Grieks restaurant. Sommigen gingen nog iets drinken en sommigen gingen naar huis.

De wandeling in Brussel bracht 22 betalende bezoekers op de been. Het inschrijvingsgeld van € 2 voor de wandeling, verhoogd met hetzelfde bedrag door de kas van de wandelclub, bracht 88,00 € op. Het bestuur van de wandelclub rondde dit bedrag af naar € 100. Wij bedanken het bestuur van Fina’s Voetstap voor de organisatie van deze prachtige wandeling. Ook de mensen die meegewandeld hebben willen we bedanken voor hun steun.

De fotografen van de wandelclub hebben mooie foto’s genomen tijdens de wandeling.  Je kan de foto’s hieronder bekijken: